Έφυγε από την ζωή ο Παναγής Στρίντζης

Έφυγε από την ζωή ο Παναγής Στρίντζης

938
Έφυγε από την ζωή ο Παναγής Στρίντζης

Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής ακτοπλοΐας, ο Παναγής Στρίντζης, συνιδρυτής της Strintzis Lines και Blue Star Ferries, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών σκορπώντας την θλίψη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κεφαλονιά, αλλά και στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 ο Παναγής Στρίντζης ίδρυσε με τα αδέρφια του και τον Μάκη Στρίντζη την Strintzis Lines. Το 2000 η Strintzis Lines εξαγοράζεται εξ’ολοκλήρου από την Επιχειρήσεις Αττικής ενώ το 2003 ιδρύεται η  Strintzis Ferries από τους αδερφούς  Παναγή, Κώστα, Μπάμπη και  Διονύση Στρίντζη.

Οι δραστηριότητες της  Strintzis Ferries στην ακτοπλοΐα ξεκίνησαν με τη δρομολόγηση του πλοίου F/B «Επτάνησος» στη γραμμή Κυλλήνης – Κεφαλονιάς τον Αύγουστο του 2003, και επεκτάθηκε τον Νοέμβριο του 2004, με τη δρομολόγηση του F/B «Κεφαλονιά» στη γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη.

Τα δρομολόγια της εταιρείας στη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη σταμάτησαν στις 31/10/2012 όταν η Strintzis Ferries ανέστειλε της δραστηριότητες της σε όλα της τα δρομολόγια. Από τις 2 Νοεμβρίου 2012 την εταιρεία διαδέχτηκε η Ionian Ferries στη γραμμή Πόρος-Κυλλήνη και στην γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη.

Φωτό πλοίου: Martin Belam

Με πληροφορίες από Wikipedia

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.