Ναυάγιο υποβρυχίου εντοπίστηκε μετά από μισό αιώνα

Ναυάγιο υποβρυχίου εντοπίστηκε μετά από μισό αιώνα

352
Ναυάγιο υποβρυχίου εντοπίστηκε μετά από μισό αιώνα
Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα γαλλικό υποβρύχιο, του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί για πάνω από 50 χρόνια, εντοπίστηκε πρόσφατα, όπως ανέφερε με tweet του η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Florence Parly την περασμένη Δευτέρα.

Μάλιστα, η Γαλλίδα υπουργός χαρακτήρισε ως «ανακούφιση και τεχνικό επίτευγμα» τον εντοπισμό του ναυαγίου, καθώς στο παρελθόν πολλές προσπάθειες εντοπισμού του υποβρυχίου ήταν ανεπιτυχείς και συμπλήρωσε ότι στο μυαλό της είναι οι οικογένειες των θυμάτων που περίμεναν για αρκετό καιρό αυτή τη στιγμή.

Το «Minerve», διέθετε 52 μέλη πληρώματος όταν εξαφανίστηκε το 1968 κοντά στο λιμάνι της Τουλόν, στις νότιες ακτές της Γαλλίας. Η νέα ομάδα ερευνητών που «επιστρατεύθηκε», ουσιαστικά ξανά-ανέλυσε διεξοδικά όλα τα δεδομένα του δυστυχήματος με τη χρήση νέων τεχνολογιών, οδηγώντας εν τέλει στην θετική αυτή εξέλιξη.

Να σημειωθεί ότι το «La Minerve» εντοπίστηκε 45 χλμ. (30 μίλια) από την Τουλόν και 2.370 μέτρα (7.800 πόδια) κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του ναυαγίου.

French Minerve submarine found after disappearing in 1968

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.