Υπό πίεση οι αμερικανικές τράπεζες

Υπό πίεση οι αμερικανικές τράπεζες

86
Υπό πίεση οι αμερικανικές τράπεζες

Μία σειρά από τραπεζικά στελέχη στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τα τραπεζικά ιδρύματα από τις προαναγγελθείσες μειώσεις των επιτοκίων από πλευράς της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η Bank of America διά στόματος του CFO της, Paul Donofrio, αναθεώρησε προς τα κάτω την αύξηση των καθαρών εσόδων, από στόχο 6% στα τέλη του 2018, σε 3% τον περασμένο Απρίλιο και πλέον 1% σε περίπτωση που η Fed προβεί σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων εντός του έτους.

Η Fed έχει σχεδόν ανακοινώσει την απόφασή της για μείωση των επιτοκίων στα τέλη του μήνα, ενώ οι αγορές σχεδόν προεξοφλούν και μία δεύτερη μείωση μέσα στο 2019. Ο Paul Donofrio αναμένει αύξηση των καθαρών εσόδων για την BoA κατά 2%, σε περίπτωση που οι προβλέψεις των αγορών διαψευστούν.

Οι παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες επιδεινώθηκαν τους τελευταίους μήνες στη σκιά της σινοαμερικανικής εμπορικής διένεξης, γεγονός που ώθησε τη Fed να δώσει σήμα στις αγορές ότι θα ληφθούν μέτρα τόνωσης. Η προεξοφλούμενη μείωση των επιτοκίων ώθησε τις μετοχές των JP Morgan και Wells Fargo σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς οι τράπεζες θα αναγκαστούν να συμπιέσουν προς τα κάτω τα περιθώρια επιτοκίων που δανείζουν λόγω των χαμηλότερων επιτοκίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.