Στην Κίνα τα ηνία των ναυπηγήσεων πλοίων

Στην Κίνα τα ηνία των ναυπηγήσεων πλοίων

237
Στην Κίνα τα ηνία των ναυπηγήσεων πλοίων

Η Κίνα συνεχίζει να προελαύνει στις ναυπηγήσεις πλοίων, καθώς κατά τους έξι πρώτους μήνες του έτους, τα ναυπηγεία της χώρας κατασκεύασαν πλοία συνολικής χωρητικότητας 19,66 εκατ. dwt, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 4,2%.

Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής, ο ασιατικός γίγαντας δέχτηκε το 51,8% των νέων παραγγελιών πλοίων το α΄ εξάμηνο του έτους, ενώ μέχρι στιγμής διατηρεί τα ηνία στις υφιστάμενες παραγγελίες σε ποσοστό 42,9%.

Παρά το γεγονός ότι ο Κινεζικός Δράκος φαίνεται να εδραιώνει την θέση του στο παγκόσμιο ναυπηγικό στερέωμα, η επιβραδυνόμενη παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στην βιομηχανία.

Τέλος, όπως ανέφερε στο Xinhua ο Xin Guobin, υφυπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής, τα έξυπνα πλοία και η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας οδηγούν την αναγέννηση και την εξέλιξη του κλάδου στην χώρα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.