Δύο νέες παραγγελίες πλοίων για την Samsung Heavy Industries

Δύο νέες παραγγελίες πλοίων για την Samsung Heavy Industries

172
Δύο νέες παραγγελίες πλοίων για την Samsung Heavy Industries

Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Samsung Heavy Industries (SHI) εξασφάλισαν πρόσφατα παραγγελία για τη ναυπήγηση δύο crude tankers, συνολικής αξίας $124,4 εκατ.

Η παραγγελία για τα δύο νέα δεξαμενόπλοια δόθηκε από ναυτιλιακή εταιρεία παναμέζικων συμφερόντων, ενώ η παράδοση των πλοίων, κατηγορίας Suezmax, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της SHI, τα δεξαμενόπλοια θα είναι εξοπλισμένα με συστήματα διαχείρισης θαλάσσιου έρματος (BWTS) προκειμένου να ανταποκρίνονται στους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς, ενώ θα διαθέτουν επίσης τεχνολογικά προηγμένα συστήματα που θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση των καυσίμων τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δύο πρόσφατες παραγγελίες, η SHI έχει λάβει εντός του τρέχοντος έτους παραγγελίες για την ναυπήγηση 16 πλοίων, συνολικής αξίας $3,3 δις. Οι εν λόγω παραγγελίες αντιπροσωπεύουν το 42% του στόχου παραγγελιών για νέα πλοία που έχουν θέσει τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία για το 2019.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.