Επέλαση της Airbus στη Νότια Αμερική

Επέλαση της Airbus στη Νότια Αμερική

137
Επέλαση της Airbus στη Νότια Αμερική

Ο ευρωπαϊκός κατασκευαστής αεροσκαφών Airbus εκτιμάται ότι θα προβεί σε πώληση άνω των 1.000 επιβατικών αεροσκαφών τα επόμενα 15 χρόνια προς χώρες της Λ. Αμερικής, καθώς και προς την Καραϊβική.

Εφόσον πραγματοποιηθούν οι παραπάνω πωλήσεις τότε η Airbus θα είναι σε θέση να καλύψει το ήμισυ περίπου της αναμενόμενης ζήτησης της εν λόγω περιοχής για επιβατικά αεροσκάφη.

Ο αντιπρόεδρος της Airbus για την περιοχή Λ. Αμερικής- Καραϊβικής, κ. Alberto Robles, επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη αγορά αερομεταφορών θα χρειαστεί πάνω από 2.000 νέα αεροσκάφη την επόμενη 15ετία.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, πάνω από 700 αεροσκάφη της Airbus εξυπηρετούν σήμερα τις εναέριες επιβατικές μεταφορές στην Λ. Αμερική και στην Καραϊβική, αντιπροσωπεύοντας το 60% του συνολικού στόλου αεροσκαφών στην περιοχή.

Κατά την διάρκεια του 2018 η Airbus κατέγραψε κέρδη ύψους 64 δις ευρώ, εκ των οποίων το 7% οφείλεται από παραγγελίες για νέα αεροσκάφη από την περιοχή της Λ. Αμερικής και της Καραϊβικής.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.