Ψηφιοποίησης συνέχεια στην ναυτιλία

Ψηφιοποίησης συνέχεια στην ναυτιλία

173
Ψηφιοποίησης συνέχεια στην ναυτιλία

Ένας σημαντικός αριθμός παικτών από το ευρύ φάσμα της ναυτιλιακής βιομηχανίας ένωσαν τις δυνάμεις τους με την εταιρεία παροχής software CargoSmart προκειμένου να δημιουργήσουν το Global Shipping Business Network (GSBN), έναν νέο data-sharing φορέα με το βλέμμα στραμμένο στην νέα ψηφιακή εποχή.

Πιο συγκεκριμένα, ναυτιλιακές εταιρείες όπως η CMA CGM, η COSCO SHIPPING LINES, η COSCO SHIPPING Ports, η Hapag-Lloyd αλλά και διαχειρίστριες εταιρείες λιμένων όπως η Hutchison Ports, η OOCL, η PSA International και η Shanghai International Port Group, συμμετέχουν στο νέο αυτό καινοτόμο εγχείρημα.

Η εν λόγω συμφωνία ορίζει ότι κάθε ένα από τα μέρη που συμμετέχουν στην κοινοπραξία θα παρέχουν πόρους για την δημιουργία του GSBN, το οποίο θα έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ενώ από την πλευρά της η CargoSmart με έδρα το Χονγκ Κονγκ θα παρέχει υπηρεσίες software.

H νέα κοινοπραξία θα παρέχει μια πλατφόρμα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για την μείωση του χρόνου των διαδικασιών αλλά και την ανάπτυξη λύσεων ανταλλαγής δεδομένων σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Τέλος να σημειωθεί ότι το GSBN θα λάβει σάρκα και οστά στις αρχές του 2020, μόλις λάβει όλες τις σχετικές εγκρίσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.