Commodity traders σε «κρίση»

Commodity traders σε «κρίση»

111
Commodity traders σε «κρίση»

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και οι εμπορικές διενέξεις με την Κίνα φαίνεται πως θα αποτελέσουν τους κύριους λόγους για τη μείωση των κερδών αρκετών traders σιτηρών στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Archer Daniels Midland Co και Bunge Ltd, για δεύτερο συνεχές τρίμηνο, αναφέρει σημαντική μερίδα αναλυτών και οικονομολόγων.

Ειδικότερα το κουαρτέτο ABCD, το οποίο αποτελείται από τις ADM, Bunge, Cargill Inc και Louis Dreyfus Co. ήρθε αντιμέτωπο με καθυστερήσεις στις μεταφορές σιτηρών, τόσο σιδηροδρομικώς όσο και διά θαλάσσης, καθώς πλημμύρες έπληξαν τις κεντρικές ΗΠΑ την περασμένη άνοιξη.

Σημειώνεται ότι η περίοδος από τον Μάιο του 2018 έως τον περασμένο Απρίλιο αποτελεί το 12μηνο με τις περισσότερες βροχοπτώσεις στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ, όπως σημείωσε πρόσφατα το υπουργείο Γεωργίας της χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν καταστραφεί οι καλλιέργειες καλαμποκιού, σόγιας και σιταριού σε περιοχές-κλειδιά για τον αγροτικό τομέα.

Όπως σημείωσε ο Kevin McNew, chief economist του Farmers Business Network, τόσο οι προμήθειες σιτηρών όσο και οι εξαγωγές τους -ιδιαίτερα σόγιας- θα παρουσιαστούν αισθητά μειωμένα το επόμενο έτος, με αποτέλεσμα τα περιθώρια κέρδους για τους κορυφαίους traders να συρρικνωθούν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.