Στις ΑΠΕ στρέφεται η A.P. Moller Holding

Στις ΑΠΕ στρέφεται η A.P. Moller Holding

88
Στις ΑΠΕ στρέφεται η A.P. Moller Holding

Η A.P. Moller Holding, μητρική της κορυφαίας εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, A.P. Moller-Maersk, γνωστοποίησε την πρώτη της απόπειρα διείσδυσης στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, η A.P. Moller-Maersk προέβη στην εξαγορά της δανέζικης εταιρείας προμήθειας στροβίλων KK Group, χωρίς, ωστόσο, να γίνονται γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες του deal.

Σημειώνεται ότι o όμιλος A.P. Moller, ο οποίος πέρυσι κατέγραψε έσοδα ύψους $40 δις, στρέφεται προς τις επενδύσεις και την ανάπτυξη εταιρειών με θετική επίδραση σε κοινωνία και περιβάλλον, και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συμφωνία της με την KK Group. Η εξαγορά της KK Group από την A.P. Moller Holding δεν πρόκειται να αλλάξει την δομή και τον στρατηγικό σχεδιασμό της πρώτης, καθώς είναι πάγια τακτική της A.P. Moller οι εταιρείες που εξαγοράζει να συνεχίζουν τη δική τους αυτόνομη πορεία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι για την ολοκλήρωση της συναλλαγής εκκρεμούν οι σχετικές εγκρίσεις από τις αρχές ανταγωνισμού της Γερμανίας και της Δανίας με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για οριστικοποίηση του deal εντός του γ΄τριμήνου.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.