Σπάει τα ρεκόρ το Istanbul Airport

Σπάει τα ρεκόρ το Istanbul Airport

1253
Σπάει τα ρεκόρ το Istanbul Airport

Στις 6 Απριλίου 2019 ξεκίνησε η λειτουργία του Istanbul Airport, του νέου mega αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Τον περασμένο Ιούνιο οι πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω του γιγαντιαίου αεροδρομίου ανήλθαν σε 37.396, με τον αριθμό των επιβατών να ανέρχεται σε 5.983.488. Ο αριθμός των επιβατών αντιπροσωπεύει αύξηση της τάξης του 7,4% συγκριτικά με την διακίνηση των επιβατών μέσω του αεροδρομίου Ατατούρκ τον Ιούνιο του 2018.

Έως και την 1η Ιουλίου 2019, ο μέσος αριθμός επιβατών/αεροσκάφος που εξυπηρετήθηκε από το Istanbul Airport υπολογίζεται σε 160, σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού Anadolu, ενώ εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο εξυπηρετεί μία πτήση ανά 74 δευτερόλεπτα.

Από την έναρξη της λειτουργίας του έως σήμερα υπολογίζεται ότι η συνολική διακίνηση επιβατών ανέρχεται σε 15,9 εκατ., εκ των οποίων οι 11,9 εκατ. είναι επιβάτες διεθνών πτήσεων, ενώ οι 4,04 εκατ. επιβάτες εγχώριων πτήσεων.

Μόλις ολοκληρωθούν οι τέσσερις φάσεις ανάπτυξης του αεροδρομίου, κάτι που υπολογίζεται να γίνει έως το 2028, το αεροδρόμιο  θα είναι σε θέση να υποδέχεται 200 εκατ. επιβάτες ετησίως, αποτελώντας έναν παγκόσμιο κόμβο αερομεταφορών για πάνω από 100 αεροπορικές εταιρείες και εξυπηρετώντας πάνω από 300 προορισμούς στον κόσμο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.