Στα σκαριά ένα λιμάνι προηγμένης τεχνολογίας

Στα σκαριά ένα λιμάνι προηγμένης τεχνολογίας

395
Στα σκαριά ένα λιμάνι προηγμένης τεχνολογίας

H Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η δεύτερη φάση ανάπτυξης του λιμανιού Tuas στην Σιγκαπούρη.

Στο πλαίσιο των εργασιών για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου λιμένα πρόκειται να γίνει επέκταση του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων με την δημιουργία νέων αποβαθρών εξυπηρέτησης containerships, με απώτερο στόχο η ετήσια ικανότητα εξυπηρέτησης του λιμένα Tuas, μετά την ολοκλήρωση των τεσσάρων φάσεων ανάπτυξής του, να αγγίξει τα 65 εκατ. TEUs. Στόχος της MPA αποτελεί, επίσης, η συγκέντρωση όλων των δραστηριοτήτων διαχείρισης containers της Σιγκαπούρης στο Tuas Terminal.

Οι τέσσερις φάσεις ανάπτυξης του λιμανιού εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί έως το 2040, με τον λιμένα να παρέχει υπηρεσίες που θα χαρακτηρίζονται από έξυπνες τεχνολογίες και υψηλά επίπεδα ψηφιοποίησης, συμβάλλοντας έτσι στην διατήρηση της θέσης της Σιγκαπούρης ως ενός κορυφαίου λιμενικού κόμβου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.