Σε τροχιά ανόδου η παραγωγή αργού των ΗΠΑ

Σε τροχιά ανόδου η παραγωγή αργού των ΗΠΑ

59
Σε τροχιά ανόδου η παραγωγή αργού των ΗΠΑ

Οι εισαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ ανήλθαν σε 7,6 εκατ. βαρέλια/ημέρα κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, καταγράφοντας αύξηση κατά 929.000 βαρέλια/ημέρα συγκριτικά με μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με στοιχεία της U.S. Energy Information Administration (EIA).

Στον αντίποδα, οι εξαγωγές αμερικανικού αργού μειώθηκαν την ίδια περίοδο κατά 780.000 βαρέλια/ημέρα, αγγίζοντας τα 3 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Σε ό,τι αφορά τον περασμένο Ιούνιο, οι αμερικανικές εισαγωγές πετρελαίου κινήθηκαν κατά μέσο όρο στα επίπεδα των 7,3 εκατ. βαρελιών/ημέρα, μειωμένες κατά 13.100 βαρέλια/ημέρα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2018, ενώ οι εξαγωγές πετρελαίου της χώρας άγγιξαν σε ημερήσια βάση τα 3,3 εκατ. βαρέλια/, αύξηση κατά 36.600 βαρέλια/ημέρα συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις της EIA, η ετήσια παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 1,4 εκατ. βαρέλια/ημέρα και κατά 0,9 εκατ. βαρέλια/ημέρα το 2019 και το 2020, αντίστοιχα, με την μέση ημερήσια παραγωγή να υπολογίζεται ότι θα ανέλθει -κατά μέσο όρο- στα 13,3 εκατ. βαρέλια εντός του 2020.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.