Οι προοπτικές της αγοράς των chemical tankers

Οι προοπτικές της αγοράς των chemical tankers

146
Οι προοπτικές της αγοράς των chemical tankers

Οι ενδείξεις για την αναμενόμενη -από αρκετούς- ανάκαμψη της αγοράς των chemical tankers ακόμη δεν είναι εμφανείς, ωστόσο, μία πρώτη θετική είδηση είναι ότι οι παραδόσεις νεότευκτων έχει επιβραδυνθεί σημαντικά. Αυτό τονίζεται σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Stolt-Nielsen με αφορμή τον οικονομικό της απολογισμό για το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τον Niels G. Stolt-Nielsen, CEO της εταιρείας, με δεδομένο ότι δεν θα παραγγελθούν περισσότερα chemical tankers, η αγορά θα ανακάμψει σταδιακά, κυρίως λόγω της ισχυρής αμερικανικής αγοράς σε συνδυασμό με τις βελτιώσεις στις υφιστάμενες λιμενικές υποδομές.

Σε ό,τι αφορά τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς του ΙΜΟ, ο κ. Stolt-Nielsen ανέφερε ότι οι διαχειρίστριες εταιρείες είναι οικονομικά ανέφικτο να απορροφήσουν όλα τα κόστη της εφαρμογής του κανονισμού.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα καθαρά κέρδη της Stolt-Nielsen για το β’ τρίμηνο άγγιξαν τα $3,6 εκατ., ενώ τα έσοδά της ανήλθαν στα $518,9 εκατ.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.