Ο όμιλος Grimaldi στρέφεται προς τις «πράσινες» λύσεις για τα πλοία του

Ο όμιλος Grimaldi στρέφεται προς τις «πράσινες» λύσεις για τα πλοία του

280
Ο όμιλος Grimaldi στρέφεται προς τις «πράσινες» λύσεις για τα πλοία του

Η εταιρεία Corvus Energy ολοκλήρωσε την εγκατάσταση δύο συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας (ESS) χωρητικότητας 5,5 MWh το καθένα, στα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία “Cruise Barcelona” και “Cruise Roma” του ιταλικού ομίλου Grimaldi.

Οι εν λόγω ‘mega batteries’ θα επιτρέπουν στα πλοια της Grimaldi να σβήνουν τους κινητήρες ντίζελ και να λειτουργούν αποκλειστικά με ισχύ από τις μπαταρίες, παράγοντας μηδενικές εκπομπές για διάστημα μέχρι και τέσσερις ώρες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε λιμάνια.

Ο κ. Roger Rosvold, Ανώτατος Αντιπρόεδρος Πωλήσεων της Corvus Energy ανέφερε: “‘Ενα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας (ESS) τέτοιου μεγέθους δεν είχε ποτέ μέχρι σήμερα εγκατασταθεί σε ένα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο. Είναι πλέον σαφές ότι η σχετική τεχνολογία υπάρχει, στην περίπτωση που οι πλοιοκτήτες είναι πρόθυμοι να επιλέξουν ‘πράσινες’ λύσεις. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που επιλεγήκαμε να προχωρήσουμε σε μια τόσο πρωτοποριακή εγκατάσταση.”

Όντας ο κορυφαίος κατασκευαστής συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για θαλάσσιες εφαρμογές, η Corvus Energy παρέχει συστήματα μπαταριών σε περισσότερα υβριδικά ή ηλεκτροκίνητα οχηματαγωγά πλοία από ό,τι όλοι οι άλλοι πάροχοι συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας. Η Corvus προσφέρει το πρωτοποριακό χαρτοφυλάκιο λύσεων Orca ESS, ενώ διαθέτει αξεπέραστη εμπειρία μετρώντας περισσότερα από 200 έργα, συνολικού μεγέθους άνω των 200 MWh και άνω των 2 εκατομμυρίων ωρών λειτουργίας.

Φωτό: Corvus Energy

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.