Νέες συνεργασίες στην αγορά των containerships

Νέες συνεργασίες στην αγορά των containerships

157
Νέες συνεργασίες στην αγορά των containerships

Η ισραηλινή ZIM ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τις τακτικές της γραμμές μεταξύ Ασίας- Κόλπου Μεξικού, στο πλαίσιο της περαιτέρω επέκτασης της στρατηγικής της συνεργασίας με τις εταιρείες-μέλη της 2M Alliance, Maersk και MSC.

Οι δύο νέες τακτικές γραμμές της ZIM αναμένεται να ξεκινήσουν την λειτουργία τους στις 16 και 18 Αυγούστου, αντίστοιχα. Για την εξυπηρέτηση των νέων γραμμών η ισραηλινή εταιρεία αναμένεται να απασχολήσει 10 πλοία χωρητικότητας 6.500 TEUs, έκαστο και 10 πλοία, χωρητικότητας 4.500 TEUs, έκαστο.

Μέσω των νέων τακτικών γραμμών μεγάλοι λιμένες σε Ν. Κορέα, καθώς και στο κεντρικό και νότιο τμήμα της Κίνας, θα συνδέονται απευθείας με αντίστοιχους λιμένες στον Κόλπο του Μεξικού.

Η νέα συμφωνία μεταξύ ZIM και 2M Alliance αποτελεί επακόλουθο παλαιότερων συμφωνιών μεταξύ των δύο μερών για την δημιουργία τακτικών γραμμών μεταξύ Ασίας-Ανατ. Ακτής ΗΠΑ, μεταξύ Ασίας-Βορειοδυτικού Ειρηνικού και μεταξύ Ασίας-Μεσογείου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.