Αυστραλία: Υψηλά πεντάμηνου στις εξαγωγές άνθρακα

Αυστραλία: Υψηλά πεντάμηνου στις εξαγωγές άνθρακα

73
Αυστραλία: Υψηλά πεντάμηνου στις εξαγωγές άνθρακα

Υψηλά πεντάμηνου κατέγραψαν οι εξαγωγές άνθρακα από το λιμάνι του Gladstone στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας τον περασμένο Ιούνιο, αγγίζοντας τους 6,43 εκατ. μετρικούς τόνους, αύξηση κατά 2% σε σχέση με πέρυσι και κατά 8% σε σχέση με τον Μάιο του 2019.

Η αυξημένη «όρεξη» για εισαγωγές άνθρακα της Κίνας ενίσχυσαν την εξαγωγική δραστηριότητα από το λιμάνι του Gladstone, οι οποίες ανήλθαν σε 1,41 εκατ. τόνους τον περασμένο Ιούνιο, αύξηση κατά 93% σε σχέση με τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με αναλυτές της S& P Global Platts.

Ιδιαίτερη αύξηση σημειώνεται στις εισαγωγές μεταλλουργικού άνθρακα της Κίνας, οι οποίες εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τους 68 εκατ. μετρικούς τόνους το 2019, συγκριτικά με τους 65 εκατ. μετρικούς τόνους πέρυσι, ενώ αναμένεται ότι εντός του 2021 θα υποχωρήσουν σε 62 εκατ. μετρικούς τόνους.

Σε ό,τι αφορά την Ν. Κορέα, τον περασμένο μήνα εκτιμάται ότι οι εξαγωγές άνθρακα από το λιμάνι του Gladstone έφτασαν σε χαμηλά 13μηνου, αγγίζοντας τους 547.000 τόνους, μείωση κατά 43% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2018.

Σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές μεταλλουργικού άνθρακα από μέρους της Ν. Κορέας αυτές εκτιμάται ότι σημείωσαν πτώση 10% τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους. Μεγάλοι προμηθευτές μεταλλουργικού άνθρακα της Ν. Κορέας είναι μεταξύ άλλων η Αυστραλία, η Ρωσία και ο Καναδάς.

Οι εξαγωγές άνθρακα από το Gladstone της Αυστραλίας προς την Ιαπωνία άγγιξαν τους 1,64 εκατ. μετρικούς τόνους τον περασμένο Ιούνιο, αντιπροσωπεύοντας αύξηση της τάξης του 14% συγκριτικά με πέρυσι.

Οι εισαγωγές μεταλλουργικού άνθρακα της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου μειώθηκαν κατά 40% το πρώτο τρίμηνο του 2019, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τέλος η Ινδία αποτέλεσε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον μεγαλύτερο αγοραστή άνθρακα από το Gladstone, με τις εισαγωγές της χώρας να ανέρχονται σε 1,77 εκατ. μετρικούς τόνους τον Ιούνιο, αύξηση κατά 14% σε σχέση με πέρυσι.

Σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές μεταλλουργικού άνθρακα της Ινδίας, αυτές αναμένεται να αυξηθούν σε 64 εκατ. μετρικούς τόνους το 2019 από 60 εκατ. μετρικούς τόνους το 2018, ενώ για το 2021 αναμένεται να φτάσουν τους 70 εκατ. μετρικούς τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.