Η CMA CGM επενδύει στο LNG

Η CMA CGM επενδύει στο LNG

104
Η CMA CGM επενδύει στο LNG

Η εταιρεία Containerships, θυγατρική της CMA CGM, ανακοίνωσε ότι παρέλαβε το νεοναυπηγημένο «Containerships Polar», χωρητικότητας 1.380 TEUs, το οποίο και αποτελεί το δεύτερο στον στόλο της πλοίο κατανάλωσης LNG.

Το νέο πλοίο της Containerships αναμένεται να πραγματοποιεί τακτικά δρομολόγια και να προσεγγίζει λιμένες στην Βόρεια Ευρώπη και στην περιοχή της Βαλτικής, έχοντας ως γνώμονα την διεξαγωγή βιώσιμων θαλάσσιων μεταφορών.

Στα τέλη του Ιουνίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο πρώτος ανεφοδιασμός του «Containerships Polar» με LNG στο λιμάνι του Ρότερνταμ μέσω μεταφόρτωσης καυσίμων από πλοίο σε πλοίο.

Έως τα τέλη του τρέχοντος έτους η Containerships πρόκειται να παραλάβει επιπλέον δύο containerships τα οποία θα καταναλώνουν LNG ως καύσιμο, το «Containerships Arctic» και «Containerships Aurora».

Η παραλαβή φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων από την Containerships εναρμονίζεται με την στρατηγική της μητρικής της εταιρείας CMA CGM, η οποία με την σειρά της έχει θέσει ως στόχο να διαχειρίζεται έως το 2022 τουλάχιστον 20 containerships κατανάλωσης LNG.

Φωτό: CMA CGM GROUP (Facebook)

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.