«Άνοιξη» εν μέσω θέρους για τους ισπανικούς λιμένες

«Άνοιξη» εν μέσω θέρους για τους ισπανικούς λιμένες

70
«Άνοιξη» εν μέσω θέρους για τους ισπανικούς λιμένες

Κατά τους πρώτους μήνες του 2019 παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση της διακίνησης εμπορευμάτων για τα λιμάνια της Βαρκελώνης και της Βαλένθια.

Συγκεκριμένα, η αύξηση στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου άγγιξε το 8% για τη Βαρκελώνη και το 7,12% για τη Βαλένθια, με τον όγκο των διακινηθέντων εμπορευματοκιβωτίων να φτάνει τα 1,44 εκατ. TEU και 2,3 εκατ. TEUs αντιστοίχως για τους δύο λιμένες.

Σε όρους τόνων, από τη Βαρκελώνη διακινήθηκαν 28,6 εκατ. τόνοι εμπορευμάτων, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2% με σημαντικό μερίδιο της αύξησης να οφείλεται στις εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ Ταϊλάνδη, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Κίνα συγκαταλέγονται στις χώρες με την ισχυρότερη δυναμική για το λιμάνι της πρωτεύουσας της Καταλονίας.

Αντίστοιχα, θετική εικόνα εμφάνισε και το λιμάνι της Βαλένθια, από όπου στο πρώτο πεντάμηνο του έτους διακινήθηκαν 33,9 εκατ. τόνοι εμπορευμάτων, με αύξηση της κίνησης τόσο των εισαγωγών (+1,26%) όσο και των εξαγωγών (+1,77%). Οι αγορές που εμφάνισαν αξιοσημείωτη θετική εικόνα στις εισαγωγές ήταν η Κίνα και η Τουρκία, ενώ στον αντίποδα άνοδο εμφάνισαν οι εξαγωγές προς ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.