Σε ύψη-ρεκόρ η παραγωγή του Yamal LNG

Σε ύψη-ρεκόρ η παραγωγή του Yamal LNG

139
Σε ύψη-ρεκόρ η παραγωγή του Yamal LNG

Κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2019 η παραγωγή του ενεργειακού έργου Yamal LNG ανήλθε σε 9 εκατ. τόνους LNG, ενώ οι μεταφορές υγροποιημένου φυσικού αερίου από το Yamal LNG προς τις διεθνείς αγορές -κατά την ίδια πάντα περίοδο- εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκαν από 126 LNG carriers.

Το Yamal LNG, το οποίο βρίσκεται στην Sabetta στον Αρκτικό Ωκεανό, αποτελεί ένα μεγάλο ενεργειακό έργο της ρωσικής Novatek, η οποία και κατέχει μερίδιο της τάξης του 50,1%. Στο εν λόγω έργο συμμετέχουν επίσης η γαλλική Total με 20%, η κινεζική China National Petroleum Corp με 20% και το κινεζικό επενδυτικό ταμείο Silk Road Fund με 9,9%.

Η λειτουργία του Yamal LNG ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ θεωρείται ως το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο της Ρωσίας. Το Yamal LNG αποτελείται από τρεις γραμμές παραγωγής, η συνολική παραγωγική ικανότητα των οποίων εκτιμάται ότι αγγίζει τους 16,5 μετρικούς τόνους/ανά έτος.

Το μεγαλύτερο μέρος του παραγόμενου LNG από το συγκεκριμένο ενεργειακό έργο εκτιμάται ότι μεταφορτώνεται από ice-class LNG carriers σε συμβατικά πλοία στην Νορβηγία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.