H πολιτική των liners ενόψει 2020

H πολιτική των liners ενόψει 2020

195
H πολιτική των liners ενόψει 2020

Την προτίμησή του προς τα scrubbers, καθώς οδεύουμε προς το 2020, εξέφρασε πρόσφατα o κινεζικός κολοσσός COSCO Shipping Lines, καθώς επέλεξε την φινλανδική Valmet για την εγκατάσταση των εν λόγω συστημάτων σε δέκα πλοία του.

Το project αναμένεται να υλοποιηθεί πριν την εφαρμογή του επερχόμενου Sulphur Cap, ενώ σύμφωνα με όσα τόνισε ο κ. Wang Shijie, Senior Sales Manager της Valmet, χάρη στην τεχνογνωσία της φινλανδικής εταιρείας η εγκατάσταση των συστημάτων καθαρισμού δεν θα επηρεάσει τη μεταφορική ικανότητα των πλοίων της COSCO. Παράλληλα, ο κ. Shijie, σημείωσε ότι τα εν λόγω συστήματα θα συμβάλλουν στην χρήση HSFO, η τιμή του οποίου είναι χαμηλότερη σε σχέση με τα αποθειωμένα καύσιμα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι και η Hyundai Merchant Marine (ΗΜΜ), στις αρχές του περασμένου Απριλίου, είχε εμπιστευθεί την Valmet για την εγκατάσταση scrubbers σε επτά πλοία της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.