Νέο μέλος για την «THE Alliance»

Νέο μέλος για την «THE Alliance»

124
Νέο μέλος για την «THE Alliance»

Η νοτιοκορεατική Hyundai Merchant Marine (HMM) αναμένεται να αποτελέσει το νέο μέλος της συμμαχίας THE Alliance.

Επιπλέον, τα υφιστάμενα μέλη της εν λόγω συμμαχίας στην αγορά των containerships, η Hapag-Lloyd, η Yang Ming, η ΝΥΚ, η MOL και η Κ-Line αποφάσισαν να παρατείνουν την συνεργασία τους έως το 2030.

Ο κ. Rolf Habben Jansen, CEO της Hapag-Lloyd, επεσήμανε ότι με την είσοδο της HMM στην THE Alliance αναμένεται να αναβαθμιστεί η ποιότητα των μεταφορικών υπηρεσιών της συμμαχίας, καθώς η HMM διαθέτει και αναμένει να παραλάβει νέα, τεχνολογικά προηγμένα και φιλικά προς το περιβάλλον πλοία.

Εντός του δεύτερου τριμήνου του 2020 η HMM αναμένεται να παραλάβει δώδεκα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 23.000 TEUs έκαστο, ενώ άλλα οκτώ πλοία χωρητικότητας 15.000 TEUs έκαστο θα ενταχθούν στον στόλο της νοτιοκορεατικής εταιρείας το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Επιπλέον, η είσοδος της HMM εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της THE Alliance έναντι των άλλων δύο συμμαχιών στην αγορά των containerships, της Ocean Alliance (China Cosco Shipping, Evergreen Line, CMA CGM και OOCL) και της 2M Alliance. Να σημειωθεί ότι στην 2M Alliance εκτός από την Maersk και την MSC, μέλος είναι και η HMM.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.