Τί προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά στο ρωσικό ερευνητικό υποβρύχιο;

Τί προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά στο ρωσικό ερευνητικό υποβρύχιο;

485
Τί προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά στο ρωσικό ερευνητικό υποβρύχιο;
Φωτο: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πιθανή αιτία της πυρκαγιάς στο ρωσικό βαθυσκάφος του πολεμικού ναυτικού, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 14 μέλη του πληρώματος του, είναι μια από τις μπαταρίες που εξασφάλιζε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τη ρωσική έκδοση του περιοδικού Forbes, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η πυρκαγιά είναι πιθανό να ξεκίνησε, την στιγμή που το βαθυσκάφος τύπου AC-31, γνωστό ως «Losharik», άρχισε να αναδύεται και να κατευθύνεται προς το σκάφος που το μεταφέρει.

Σε κάθε περίπτωση, και σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, δεν θα υπάρξουν λεπτομερείς πληροφορίες για την πυρκαγιά, καθώς πρόκειται για «κρατικό απόρρητο».

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως «Η πληροφορία αυτή δεν πρέπει να δημοσιοποιηθεί στο σύνολό της» τονίζοντας πως «το επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων διαθέτει πλήρη πληροφόρηση» για την τραγωδία.

Σημειώνεται πως το περιστατικό πυρκαγιάς σε ρωσικό ερευνητικό υποβρύχιο σημειώθηκε την Δευτέρα 1/7/2019 και ενώ το υποβρύχιο πραγματοποιούσε βιομετρικές μετρήσεις στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας.

Δεκατέσσερα μέλη πληρώματος έχασαν την ζωή τους λόγω αναθυμιάσεων από πυρκαγιά που ξέσπασε, ενώ αυτό βρισκόταν στην Θάλασσα του Μπάρεντς.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.