Συμφωνίες δις δίνουν πνοή στην παγκόσμια ναυπηγική βιομηχανία

Συμφωνίες δις δίνουν πνοή στην παγκόσμια ναυπηγική βιομηχανία

242
Συμφωνίες δις δίνουν πνοή στην παγκόσμια ναυπηγική βιομηχανία

Ο κινεζικός ναυπηγικός όμιλος, China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC), υπέγραψε πρόσφατα συμφωνίες $2,08 δις, οι οποίες περιλαμβάνουν παραγγελίες νεότευκτων και χρηματοδοτήσεις πλοίων.

Ειδικότερα η CSIC Leasing προχώρησε σε συμφωνίες για την ναυπήγηση 24 νεότευκτων (VLCCs, shuttle tankers, product oil tankers, chemical tankers και newcastlemax bulkers) με τα ναυπηγεία China Shipbuilding & Offshore International (CSOC), Dalian Shipbuilding Industry, Wuchang Shipbuilding Industry και Tianjin Xingang Shipbuilding Heavy Industry.

Παράλληλα, η CSIC Leasing υπέγραψε συμφωνίες ναύλωσης για 13 από τα 24 παραγγελθέντα πλοία με ναυλωτές, όπως η Shandong Shipping, η RWE Group, η Oldendorff, Koch και η WEM Lines.

Στις εν λόγω συμφωνίες περιλαμβάνονται, επίσης, αυτές με την Bank of China and Nanyang Commercial Bank για την χρηματοδότηση 2 VLCCs και 4 woodchip carriers.

Τέλος, ο Hu Wenming, πρόεδρος του Ομίλου CSIC ανέφερε ότι τα deals αποτελούν μια ανάσα για τη ναυπηγική βιομηχανία, η οποία βρίσκεται σε ύφεση τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.