«Πράσινο φως» για τα μεγαλύτερα Ro-Pax Ferries στον κόσμο

«Πράσινο φως» για τα μεγαλύτερα Ro-Pax Ferries στον κόσμο

1694
«Πράσινο φως» για τα μεγαλύτερα Ro-Pax Ferries στον κόσμο

O ιταλικός εφοπλιστικός Οίκος Onorato άναψε το πράσινο φως για την παραγγελία δύο Ro-Pax Ferries, τα οποία θα ναυπηγηθούν από τα κινεζικά ναυπηγεία Guangzhou Shipyard International (GSI).

Τα εν λόγω πλοία, τα οποία θα ξεκινήσουν τους πλόες τους από και προς την Σαρδηνία σε 36 μήνες από τώρα, πρόκειται να αποτελέσουν τα μεγαλύτερα του είδους τους παγκοσμίως, θα είναι εξοπλισμένα με scrubbers και θα είναι τα πρώτα υπερπολυτελή ferries που θα κατασκευάσουν κινέζικα ναυπηγεία.

Ειδικότερα, τα δύο πλοία θα διαθέτουν μήκος 237 μέτρων, πλάτος 32 μέτρων, gross tonnage 69.500 τόνων και μεταφορική ικανότητα 2.500 επιβατών και 1.300 αυτοκινήτων έκαστο, ενώ η ναυπήγησή τους θα χρηματοδοτηθεί από την Commercial Bank of China (ICBC) και την FratelliOnorato, εταιρεία συμφερόντων των αδερφών Achille και Alessandro Onorato.

Όπως σημείωσε ο Achille Onorato, CEO του Ομίλου Moby, η συμφωνία για την παραγγελία των εν λόγω πλοίων αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση του στόλου του Ομίλου και σύντομα αναμένεται να επιβεβαιωθούν παραγγελίες για ακόμη δύο πλοία με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Φωτό: Moby Lines

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.