Northern Sea Route: ένα φιλόδοξο σχέδιο υλοποιείται

Northern Sea Route: ένα φιλόδοξο σχέδιο υλοποιείται

246
Northern Sea Route: ένα φιλόδοξο σχέδιο υλοποιείται

Η ρωσική Rosatom υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με το Russian Direct Investment Fund, την Nornickel, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς νικελίου και παλλαδίου στον κόσμο, καθώς και την κορυφαία διαχειρίστρια τερματικών σταθμών, DP World, προκειμένου να αναλάβουν την υλοποίηση του φιλόδοξου ρωσικού σχεδίου Northern Sea Route (NSR).

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης οι συνολικές επενδύσεις που υπολογίζεται να χρειαστούν για την ανάπτυξη των υποδομών του NSR αγγίζουν τα 735 δις ρούβλια ($11,6 δις), το 1/3 των οποίων αναμένεται να χορηγηθεί από την ρωσική κυβέρνηση, ενώ το υπόλοιπο ποσό από ιδιωτικές πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η Rosneft, η Novatek, η Gazprom, αλλά και από τράπεζες.

Ο CEO της Rosatom, κ.  Alexey Likhachyov, επεσήμανε ότι η ανάπτυξη του Βόρειου Περάσματος θα οδηγήσει σε περισσότερες επενδύσεις για την δημιουργία λιμένων, τερματικών σταθμών, καθώς και για την ενίσχυση των συνδυασμένων μεταφορών στην περιοχή.

Στόχος της ρωσικής κυβέρνησης είναι έως το 2024 ο όγκος των διακινούμενων φορτίων μέσω του Βόρειου Περάσματος να αγγίζει σε ετήσια βάση τους 80 εκατ. τόνους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.