Το πρώτο «έξυπνο» VLCC

Το πρώτο «έξυπνο» VLCC

1132
Το πρώτο «έξυπνο» VLCC

Τα κινεζικά ναυπηγεία Dalian Shipbuilding Industry (DSIC) ολοκλήρωσαν την ναυπήγηση του «New Journey», το οποίο μετά το πέρας των θαλάσσιων δοκιμών του βρίσκεται πλέον στον υπό διαχείριση στόλο της China Merchants Energy Shipping Company.

Το πλοίο με μήκος 300 μ. και χωρητικότητα 308.000 τόνων θεωρείται ότι αποτελεί το πρώτο «έξυπνο» δεξαμενόπλοιο μεγάλης χωρητικότητας παγκοσμίως, καθώς διαθέτει μεταξύ άλλων σύστημα αυτόματης πλοήγησης, σύστημα «έξυπνης» διαχείρισης φορτίου, ενώ αποτελεί συγχρόνως ένα ενεργειακά αποδοτικό πλοίο.

Το πλοίο είναι κατηγορίας VLCC, ενώ εκτιμάται ότι η έκταση του καταστρώματος του πλοίου ισοδυναμεί με τρία γήπεδα ποδοσφαίρου.

Ο κ. Guan Yinghua, Vice Chief Engineer της DSIC, επεσήμανε ότι στην παρούσα φάση η ανάπτυξη «έξυπνων» τεχνολογιών στα πλοία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως προς την βελτίωση της ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών, την εξοικονόμηση ενέργειας, την προώθηση της οικονομικής αποδοτικότητας στη ναυτιλία, καθώς και την μείωση των αέριων ρύπων από τα πλοία.

Φωτό- Βίντεο: CGTN/ Υoutube

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.