SOS εκπέμπει το περιβάλλον

SOS εκπέμπει το περιβάλλον

63
SOS εκπέμπει το περιβάλλον

Οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών κατά την διάρκεια του 2018, σύμφωνα με ετήσια έκθεση της BP για την ενέργεια.

Στο πλαίσιο της έκθεσης προέκυψε ότι η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης για ενέργεια οδήγησε σε άνοδο των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, ενισχύοντας τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και εντείνοντας την κλιματική αλλαγή.

Επιπλέον, η έκθεση της BP κατέδειξε ότι παρά την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης που καταγράφεται παγκοσμίως, η ζήτηση για ενέργεια αυξήθηκε ταχέως το περασμένο έτος, με την Κίνα, την Ινδία και τις ΗΠΑ να αντιπροσωπεύουν τα 2/3 της αύξησης του 2,9%, η οποία σημειώθηκε στην παγκόσμια ενεργειακή κατανάλωση πέρυσι.

Ένα ενδιαφέρον, επίσης, εύρημα είναι ότι οι ασιατικές χώρες κατά την διάρκεια του περασμένου έτους κατανάλωσαν την διπλάσια ενέργεια από τις χώρες της βόρειας Αμερικής.

Αναφορικά με την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών, οι χώρες της βόρειας Αμερικής υπολογίζεται ότι χρησιμοποίησαν κατά κύριο λόγο πετρέλαιο (45%), και ακολούθως φυσικό αέριο (36%), άνθρακα (14%) και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (5%). Ίδια εικόνα παρατηρείται και στις χώρες της κεντρικής και νότιας Αφρικής, καθώς και στην Ευρώπη.

Στον αντίποδα, οι χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού χρησιμόποιησαν πρωτίστως άνθρακα (49%), ενώ ακολουθεί το πετρέλαιο (33%), το φυσικό αέριο (14%) και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (4%).

Φωτό: Pixabay

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.