Βίοι αντίθετοι για τους κορυφαίους παραγωγούς iron ore

Βίοι αντίθετοι για τους κορυφαίους παραγωγούς iron ore

70
Βίοι αντίθετοι για τους κορυφαίους παραγωγούς iron ore

Μετά από αρκετούς μήνες και συγκεκριμένα από τον περασμένο Ιανουάριο όταν και κατέρρευσε φράγμα σε ορυχείο της, τα χαμόγελα επιστρέφουν στη Vale, την κορυφαία μεταλλευτική εταιρεία στον κόσμο. Αυτό συνέβη καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας αποφάσισε την Τετάρτη 19 Ιουνίου την συνέχιση των εργασιών στο ορυχείο Brucutu.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Vale, το Δικαστήριο αποφάσισε την επανέναρξη της λειτουργίας μέσα στις επόμενες 72 ώρες του ορυχείου, του οποίου η λειτουργία είχε διακοπεί στις αρχές Φεβρουαρίου εν μέσω αμφιβολιών για την ασφάλεια εργαζομένων όσο και εγκαταστάσεων. Ως απόρροια των ανωτέρω, η τιμή της Vale στο χρηματιστήριο του Σάο Πάολο, αυξήθηκε κατά 1,1%, αγγίζοντας υψηλά δύο μηνών.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, η μετοχή μιας άλλης κορυφαίας μεταλλευτικής εταιρείας, της Rio Tinto, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα την Τετάρτη 19 Ιουνίου και βρέθηκε στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των λεγόμενων blue chips. O λόγος είναι ότι η αγγλο-αυστραλιανή εταιρεία αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για την παραγωγή της σιδηρομεταλλεύματος στους 320-330 εκατ. τόνους (έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για παραγωγή 333-343 εκατ. τόνων), κυρίως λόγω «λειτουργικών» προκλήσεων στον κόμβο Greater Brockman στη Δυτική Αυστραλία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι και τον περασμένο Απρίλιο, η Rio Tinto είχε και πάλι αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για την παραγωγή ελέω του κυκλώνα Βερόνικα που έπληξε την Δυτική Αυστραλία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.