Περικοπών συνέχεια στην παραγωγή αργού

Περικοπών συνέχεια στην παραγωγή αργού

82
Περικοπών συνέχεια στην παραγωγή αργού

To Καζακστάν τάσσεται υπέρ της παράτασης των περικοπών στην παραγωγή αργού πετρελαίου από τα μέλη του ΟΠΕΚ αλλά και από πετρελαϊκές χώρες εκτός αυτού, σημείωσε πρόσφατα ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Kanat Bozumbayev.

Ειδικότερα ο κ. Bozumbayev ανέφερε σε διεθνή μέσα ότι συμφωνεί απόλυτα με τους ομολόγους του από Ρωσία και Σαουδική Αραβία προκειμένου να συνεχιστούν οι περικοπές στην παγκόσμια προσφορά μαύρου χρυσού έως τα τέλη του έτους και οι τιμές να παραμείνουν σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Παράλληλα, ο κ. Bozumbayev επεσήμανε ότι οι τιμές πετρελαίου βρίσκονταν υπό διαρκή πίεση τόσο λόγω των εμπορικών διενέξεων ΗΠΑ-Κίνας όσο και λόγω των αυξημένων αποθεμάτων σε σημαντικές χώρες-παραγωγούς πετρελαίου.

Τέλος, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι περικοπές να πάρουν παράταση και να αναπροσαρμόζονται στο μέλλον ανάλογα με τη συμπεριφορά των δυνάμεων της αγοράς.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.