Φορτίο-μαμούθ κοκαΐνης εντοπίστηκε σε πλοίο

Φορτίο-μαμούθ κοκαΐνης εντοπίστηκε σε πλοίο

2609
Φορτίο-μαμούθ κοκαΐνης εντοπίστηκε σε πλοίο

Ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ κατέσχεσαν 16,5 τόνους κοκαΐνης  από containership το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι της Φιλαδέλφειας, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η εν λόγω ποσότητα υπολογίζεται ότι αγγίζει σε αξία το $1 δις, ενώ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που έχουν κατασχεθεί ποτέ στην ιστορία των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, οι Αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές επιβιβάστηκαν στο «MSC Gayne», ενώ αυτό βρισκόταν ελλιμενισμένο στον τερματικό σταθμό Philadelphia’s Packer Marine Terminal στην Φιλαδέλφεια και εντόπισαν ποσότητα κοκαΐνης, η οποία ήταν κρυμμένη σε επτά εμπορευματοκιβώτια.

Στην συνέχεια οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη δύο μελών του πληρώματος του εν λόγω πλοίου, οι οποίοι και εξήγησαν πως βοήθησαν στην φόρτωση της ποσότητας κοκαΐνης στο πλοίο.

Από την μεριά της η εταιρεία MSC σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει ότι είναι ενήμερη του περιστατικού και ότι διαθέτει μακρά ιστορία συνεργασίας με τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση περιστατικών παράνομης διακίνησης ναρκωτικών. Επιπλέον, η εταιρεία επισημαίνει την δέσμευσή της για συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια σε όλα τα στάδια της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και να διασφαλισθεί η άμεση αντιμετώπιση παράνομων πρακτικών.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης το πλοίο είχε προσεγγίσει το τελευταίο διάστημα Χιλή, Περού και Κολομβία, ενώ τελικός του προορισμός ήταν η Ευρώπη.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.