Στο χείλος του γκρεμού ένα ακόμα ναυπηγείο

Στο χείλος του γκρεμού ένα ακόμα ναυπηγείο

495
Στο χείλος του γκρεμού ένα ακόμα ναυπηγείο

Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Sungdong Shipbuilding & Marine Engineering βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας μετά την αδυναμία τους να βρουν νέους αγοραστές στο πλαίσιο του πρόσφατα διεξαχθέντος πλειοδοτικού διαγωνισμού, αναφέρουν ειδησεογραφικά μέσα της χώρας.

Να σημειωθεί, ότι την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 νοτιοκορεατικό δικαστήριο απέρριψε τρεις προτάσεις εξαγοράς των ναυπηγείων λόγω αμφιβολιών ως προς την χρηματοδοτική τους επάρκεια, με κύκλους της αγοράς να σημειώνουν ότι καθώς η προθεσμία για την αποκατάσταση της Sungdong Shipbuilding & Marine Engineering τελειώνει, η χρεοκοπία αποτελεί μάλλον μονόδρομο.

Να σημειωθεί ότι η Sundong εισήλθε στον ναυπηγοκατασκευαστικό κλάδο το 2004 και το 2007 «σκαρφάλωσε» στο τοπ-10 των παγκόσμιων ναυπηγείων. Ωστόσο, η σφοδρή οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την κρίση που βίωσε η συγκεκριμένη βιομηχανία οδήγησε τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία σε καθεστώς πιστωτικού ελέγχου.

Φωτό: Sungdong

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.