Πολύνεκρο ναυάγιο στην Ινδονησία

Πολύνεκρο ναυάγιο στην Ινδονησία

83
Πολύνεκρο ναυάγιο στην Ινδονησία
Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/DEDI SINUAJI

Ένα ακόμα δυστύχημα με βύθιση πορθμείου συνέβη πριν από λίγες ώρες στην Ινδονησία, οδηγώντας στον πνιγμό τουλάχιστον 18 εκ των τουλάχιστον 60 επιβαινόντων, όπως προκύπτει από τις τελευταίες εκτιμήσεις των αρχών της χώρας.

Το πορθμείο, στο οποίο επέβαινε μεγαλύτερος του επιτρεπόμενου αριθμός επιβατών, ναυάγησε ανοικτά της νήσου της Ιάβας. Συγκεκριμένα, και λόγω ισχυρής θαλασσοταραχής το πορθμείο πήρε κλίση και βυθίστηκε λίγη ώρα αργότερα και ενώ έπλεε κοντά στο νησί Μαντούρα, βορείως της Ιάβας.

Σύμφωνα με τις ομάδες έρευνας και διάσωσης -που συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους- μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί νεκροί -με την βοήθεια και αλιέων- 18 εκ των επιβατών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και αρκετά παιδιά, ενώ οι διασωθέντες ανέρχονται σε 39 άτομα.

Όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά μέσα της χώρας τα ναυτικά ατυχήματα και δυστυχήματα είναι πολύ συχνά στην Ινδονησία, ένα αρχιπελαγικό κράτος που συγκροτείται από 17.000 νησιά, στις θάλασσες τους οποίου πλέουν πολλά πορθμεία και επιβατηγά πλοία, αν και δεν συμμορφώνονται όλα επαρκώς με τους ισχύοντες κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοΐας.

Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/DEDI SINUAJI

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.