Μείωση των επιθέσεων σε πλοία στις θάλασσες της Ασίας

Μείωση των επιθέσεων σε πλοία στις θάλασσες της Ασίας

98
Μείωση των επιθέσεων σε πλοία στις θάλασσες της Ασίας

Κατά την διάρκεια του περασμένου Μαΐου καταγράφηκαν επτά περιστατικά επιθέσεων σε πλοία στις θάλασσες της Ασίας, σύμφωνα με την ReCAAP ISC. Συγκριτικά με τις επιθέσεις που είχαν σημειωθεί τον Μάιο του 2018, σημειώνεται μείωση των επιθέσεων σε ποσοστό 22%.

Από τα επτά περιστατικά επιθέσεων σε πλοία, τα τρία έλαβαν χώρα σε αγκυροβόλια της Ινδίας και της Ινδονησίας, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα κατά τον πλου των πλοίων ανοιχτά των ακτών της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων και της Μαλαισίας.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι για το ίδιο διάστημα δεν παρατηρήθηκε κάποιο περιστατικό ομηρίας ναυτικών στις Θάλασσες Sulu και Celebes, καθώς και στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του ανατολικού τμήματος της Σαμπά στη Μαλαισία, αλλά ούτε και κλοπή φορτίου πετρελαίου από πλοία.

Ωστόσο, η ReCAAP ISC συστήνει προσοχή και επαγρύπνηση σε όσους ναυτικούς και πλοία διέρχονται από τις παραπάνω θαλάσσιες περιοχές.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.