Vessel Insight: μία ψηφιακή λύση από την Kongsberg στον τομέα της διαχείρισης...

Vessel Insight: μία ψηφιακή λύση από την Kongsberg στον τομέα της διαχείρισης δεδομένων

144
Vessel Insight: μία ψηφιακή λύση από την Kongsberg στον τομέα της διαχείρισης δεδομένων

Η Kongsberg στο πλαίσιο της έκθεσης Nor-Shipping παρουσίασε το Vessel Insight, το οποίο αποτελεί μια μοναδική συνδρομητική υπηρεσία η οποία θα αντιμετωπίσει τις βασικές προκλήσεις που συνδέονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ναυτιλιακού κλάδου. Η ασφαλής και οικονομικά αποδοτική υποδομή δεδομένων του Vessel Insight, επιτρέπει στους πλοιοκτήτες, τους διαχειριστές και τους φορείς εκμετάλλευσης να ξεκλειδώσουν την πραγματική αξία των δεδομένων τους.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια εκθετική αύξηση στον αριθμό των προσφερόμενων ψηφιακών λύσεων στη ναυτιλιακή βιομηχανία, ωστόσο το ποσοστό υιοθέτησής τους είναι σχετικά χαμηλό. Η βασική πρόκληση που εμποδίζει την ψηφιοποίηση είναι η πολύπλοκη και εξατομικευμένη ενοποίηση των συστημάτων και του εξοπλισμού των πλοίων, γεγονός που καθιστά την τυποποίηση πολύ δύσκολη. Η πρόσβαση σε επαρκή και ποιοτικά δεδομένα που προέρχονται από τα πλοία, είναι αρκετά δαπανηρή ώστε να εξουδετερώνει σε μεγάλο βαθμό τα πιθανά κέρδη, και το Vessel Insight έρχεται για να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση.

Το Vessel Insight επιτρέπει στους πελάτες να συλλέγουν και να συγκεντρώνουν με οικονομικά αποδοτικό τρόπο ποιοτικά δεδομένα από τα πλοία και να τα μεταφέρουν με ασφάλεια στο cloud. Μέσω του Kognifai Marketplace, οι πελάτες αποκτούν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και υπηρεσιών που τους επιτρέπουν να μετατρέπουν τα δεδομένα τους σε επιχειρηματική αξία. Αυτό είναι το κλειδί για την επίτευξη υψηλότερων αποδόσεων από επενδύσεις σε ψηφιακές λύσεις, είτε αυτές αναπτύσσονται από την Kongsberg, είτε από τους ίδιους τους διαχειριστές, είτε από τρίτους.

Φωτό: Konsberg

Φωτό: Kongsberg

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.