Με το βλέμμα στην τεχνολογία η K Line

Με το βλέμμα στην τεχνολογία η K Line

267
Με το βλέμμα στην τεχνολογία η K Line

Η ιαπωνική K Line ανακοίνωσε ότι σύναψε συμφωνία με την Airseas, spin off εταιρεία της Airbus, προκειμένου να τοποθετηθεί ένα αυτοματοποιημένο σύστημα υπερμεγέθους «χαρταετού», με την ονομασία «Seawing», στην πλώρη ενός bulk carrier της συμβάλλοντας στην πρόωσή του μέσω αιολικής ενέργειας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η K Line, το σύστημα Seawing προκειμένου να λειτουργήσει απαιτεί μια απλή διαδικασία χειρισμού από την γέφυρα του πλοίου, καθώς και ιδανικές συνθήκες αέρα. Μέσω της χρήσης του Seawing υπολογίζεται ότι θα μειωθούν οι εκπομπές αέριων ρύπων του συγκεκριμένου πλοίου ξηρού φορτίου της K Line κατά 20% τουλάχιστον, δηλαδή 5.200 τόνους λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα ετησίως.

Εφόσον είναι επιτυχής η λειτουργία του Seawing τότε η K Line σχεδιάζει να τοποθετήσει τα εν λόγω συστήματα σε ακόμη 50 πλοία της.

Τα παραπάνω εντάσσονται στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής στρατηγικής της K Line για το 2050, η οποία διέπει όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.