Μείωση μη εξυπηρετούμενων ναυτιλιακών δάνειων από την Πειραιώς

Μείωση μη εξυπηρετούμενων ναυτιλιακών δάνειων από την Πειραιώς

128
Μείωση μη εξυπηρετούμενων ναυτιλιακών δάνειων από την Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σε εκ νέου πώληση μη εξυπηρετούμενων ναυτιλιακών δανείων σε εταιρεία συνδεδεμένη με την Davidson Kempner Capital Management LP, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα την Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο, γνωστό και με την ονομασία Nemo,περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (ΜΕΑ) μεικτής λογιστικής αξίας €507 εκατ. και συνολικής πιστωτικής απαίτησης €535 εκατ., ενώ το τίμημα για τη συναλλαγή ανήλθε στα €240 εκατ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη συναλλαγή θα μειώσει το δείκτη MEA της Τράπεζας Πειραιώς κατά περίπου 50 μονάδες βάσης. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο πακέτο «κόκκινων» δανείων, στην πώληση του οποίου προχωρά η τράπεζα, καθώς προσβλέπει στη μείωση μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά €15 δισ. έως και το 2021.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Πειραιώς αύξησε κατά 3,27% το χαρτοφυλάκιο δανεισμού της στην ελληνική ναυτιλία το 2018, όπως προκύπτει από έρευνα της Petrofin, ενώ συνολικά οι ελληνικές τράπεζες αύξησαν το χαρτοφυλάκιο δανεισμού τους κατά 8,03%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.