Σε πτώση οι εξαγωγές πετρελαίου της PDVSA

Σε πτώση οι εξαγωγές πετρελαίου της PDVSA

90
Σε πτώση οι εξαγωγές πετρελαίου της PDVSA

Οι εξαγωγές πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας, PDVSA, μειώθηκαν κατά 17% τον περασμένο Μάιο, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019, αγγίζοντας τα 874.500 βαρέλια/ημέρα.

Η μείωση στις εξαγωγές πετρελαίου της PDVSA οφείλεται στο γεγονός ότι καταγράφηκε πτώση στην ζήτηση από αγοραστές οι οποίοι αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν με τις επιβαλλόμενες αμερικανικές κυρώσεις.

Τον περασμένο Μάιο υπολογίστηκε ότι εξήχθησαν περίπου 33 φορτία αργού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων προς την ασιατική αγορά. Πιο αναλυτικά, οι εξαγωγές προς την Ινδία μειώθηκαν κατά 1/3 αγγίζοντας τα 187.000 βαρέλια/ημέρα, ενώ προς την Κίνα διαμορφώθηκαν στα 450.000 βαρέλια/ημέρα, σε παρόμοια επίπεδα σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο.

Το 8% των συνολικών εξαγωγών πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων της PDVSA είχε ως προορισμό την Ευρώπη, ενώ οι αντίστοιχες εξαγωγές προς την Κούβα σχεδόν διπλασιάστηκαν (από 49.000 βαρέλια/ημέρα σε 91.000 βαρέλια/ημέρα), παρά το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει επιβάλλει κυρώσεις στις εξαγωγές της PDVSA προς την Κούβα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.