Νέο ρεκόρ συμμετοχών στο 5ο Posidonia Sea Tourism Forum

Νέο ρεκόρ συμμετοχών στο 5ο Posidonia Sea Tourism Forum

116
Νέο ρεκόρ συμμετοχών στο 5ο Posidonia Sea Tourism Forum

Περισσότεροι από 830 συμμετέχοντες από 21 χώρες και 35 εκθέτες από κάθε τομέα δραστηριότητας του θαλάσσιου τουρισμού έδωσαν δυναμικό «παρών» στο 5ο Posidonia Sea Tourism Forum, καταγράφοντας νέο ρεκόρ συμμετοχών για την εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στην Αθήνα και το οποίο αποκτά ταχύτατα τον τίτλο του κύριου διαμορφωτή των εξελίξεων στους κλάδους της κρουαζιέρας και του yachting στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Υπουργοί Ναυτιλίας και Τουρισμού, αξιωματούχοι μεγάλων λιμανιών προορισμού, κορυφαία στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας παγκοσμίως και εκπρόσωποι από τις ενώσεις ιδιοκτητών μαρίνων και σκαφών αναψυχής διαμόρφωσαν την ατζέντα του Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Domotel Kastri και φιλοξένησε ενδιαφέρουσες συζητήσεις και ενημερωτικές παρουσιάσεις συνολικής διάρκειας 20 ωρών.

thumbnail_PSTF 2_100619

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη σταθερά θετική απήχηση που έχει το Φόρουμ από το 2011, όταν συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην ατζέντα του διεθνούς θαλάσσιου τουρισμού, και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσει να ηγείται των εξελίξεων στον συγκεκριμένο τομέα για πολλά χρόνια ακόμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε., διοργανωτή της εκδήλωσης.

Η άποψη ότι αυτή η εκδήλωση-ορόσημο έχει πολλά να προσφέρει στους παράγοντες του θαλάσσιου τουρισμού που δραστηριοποιούνται εμπορικά στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή βρίσκει σύμφωνους εκπροσώπους, ειδικούς και ομιλητές.

Ο κ. Paul Britton, Manager, Marine Operations, Ports and Itinerary Planning της Disney Cruise Line, δήλωσε σχετικά: «Συμμετείχα για πρώτη φορά στο Posidonia Sea Tourism Forum και ήταν υπέροχο ότι είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και να ανταλλάξω απόψεις με παλιούς και νέους συναδέλφους στην οικεία και χαλαρή ατμόσφαιρα μιας εκδήλωσης που ταυτόχρονα ξεχωρίζει για τον επαγγελματισμό της. Ανυπομονώ να λάβω ξανά μέρος στο μέλλον».

Στη διάρκεια του Φόρουμ ο κ. Britton ανακοίνωσε την επιστροφή της Disney Cruise Line στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, με λιμάνια προσέγγισης τον Πειραιά, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και το Κατάκολο, καθώς και την καθιέρωση δρομολογίων 12 διανυκτερεύσεων που θα συνδέουν τα δημοφιλέστερα αιγαιοπελαγίτικα λιμάνια με τη Βενετία και την Αδριατική.

Άλλη μια εταιρεία που ενισχύει την παρουσία της στην περιοχή είναι η MSC Cruises, η οποία πρόσθεσε ήδη ένα πέμπτο κρουαζιερόπλοιο στην Ανατολική Μεσόγειο, αυξάνοντας έτσι τη συνολική διαθεσιμότητα κλινών κατά 26,4%. Η ίδια εταιρεία πρόκειται να προσθέσει ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο στο στόλο της στην περιοχή το 2020, αυξάνοντας περαιτέρω τη συνολική διαθεσιμότητα των κλινών της κατά 25%.

Στο περιθώριο του 5ου Posidonia Sea Tourism Forum, ο κ. Angelo Capurro, Executive Director της MSC Cruises S.A., δήλωσε: «Επειδή η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων προσέγγισης σε λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου είναι πάντα μέσα στα σχέδιά μας, ήταν πολύ χρήσιμες οι επαφές που είχαμε στο Φόρουμ με βασικούς παράγοντες της βιομηχανίας και της περιοχής για να διερευνήσουμε ευκαιρίες και δυνατότητες νέων συνεργασιών. Εξετάζοντας τα συνολικά σχέδια της MSC Cruises ανά την υφήλιο με ορίζοντα το 2026, σε συνδυασμό με τον αριθμό των νέων κρουαζιερόπλοιων που θα προσθέσουμε στο στόλο μας, είναι σημαντικό για εμάς να γνωρίζουμε εάν υπάρχει ενδιαφέρον για πωλήσεις θέσεων είτε απευθείας είτε μέσω συνεργαζόμενων εταιρειών σε αυτή την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Η ενίσχυση της συνολικής διαθεσιμότητας κλινών από την Disney Cruise Line, την MSC Cruises και άλλες εταιρείες κρουαζιέρας θα αυξήσει τον αριθμό των επιβατών κρουαζιέρας για την Ελλάδα τη φετινή σεζόν κατά 7%, σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού, κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος από το βήμα του Φόρουμ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο της να καταστήσει τα ελληνικά λιμάνια πιο ελκυστικά για διεθνείς διαχειριστές λιμανιών κρουαζιέρας.

Η επίσημη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης προς τον κλάδο είχε θετική απήχηση στους διεθνείς παράγοντες της βιομηχανίας της κρουαζιέρας που συμμετείχαν στο 5ο Posidonia Sea Tourism Forum.

Η κα Claire Levitt, Destination Experience Deputy Manager της Fred. Olsen Cruise Lines, δήλωσε σχετικά: «Με χαροποιεί το γεγονός ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ανατολική Μεσόγειος γενικότερα δείχνουν τέτοιον έμπρακτο ζήλο να ενθαρρύνουν τις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή αλλά και προθυμία να υιοθετήσουν τις προτάσεις των εταιρειών κρουαζιέρας για το πώς μπορούν αυτές να υλοποιηθούν. Όπως πάντα, τέτοιες εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικές καθώς προσφέρουν ευκαιρίες για δικτύωση και νέες επαφές και μας επιτρέπουν να συνεργαστούμε για να διαμορφώσουμε πιο ελκυστικά δρομολόγια για τους επιβάτες κρουαζιέρας – όχι μόνο χαράσσοντας μελλοντικά δρομολόγια κρουαζιέρας αλλά και συμβάλλοντας στην αύξηση των παραδοσιακών διακοπών στην ξηρά».

Εκπροσωπώντας το τμήμα Τεχνικών Προμηθειών της Royal Caribbean, η κα Carla Douaihi, Global Procurement Manager, Royal Caribbean Cruises, δήλωσε: «Είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τους συμμετέχοντες για να τους εξηγήσουμε καλύτερα τις απαιτήσεις που θέτουμε ώστε να συνεργαστούν μαζί μας, καθώς και για να παρέχουμε συμβουλές στους πιθανούς προμηθευτές με στόχο να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους μαζί μας. Ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον να μάθουμε για καταξιωμένους κατασκευαστές που παράγουν προϊόντα ποιότητας τα οποία θα μπορούσαμε να προμηθευόμαστε απευθείας. Επιστρέφω από το Φόρουμ με ενδιαφέρουσες προτάσεις και ιδέες για περαιτέρω συνεργασία της Royal Caribbean με τους Έλληνες κατασκευαστές, ώστε να αξιοποιήσουμε άμεσα τη δραστηριοποίησή τους σε αυτή τη στρατηγικής σημασίας περιοχή».

Το Posidonia Sea Tourism Forum διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Υποστηρίζεται από το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας CLIA Europe, την Ένωση Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας (MEDCRUISE), την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, την Ένωση Μαρίνων Ελλάδας, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας και την Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (fedHATTA). Χρυσός χορηγός είναι ο ΕΟΤ. Αργυροί Χορηγοί είναι ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, η HEMEXPO και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης. Χάλκινοι Χορηγοί είναι η Air France – KLM, το Ακτίνα Travel Group, η Celestyal Cruises, η Global Ports Holding και η Intercruises Shoreside and Port Services. Υποστηρικτές είναι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η FBIS Security.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.