Μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο ΕΚΑΒ

Μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο ΕΚΑΒ

555
Μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο ΕΚΑΒ

Δυο ολοκαίνουρια αεροπλάνα αξίας 25 εκατομμυρίων ευρώ δώρισε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ΕΚΑΒ.

Τα εναέρια μέσα θα διατεθούν στο ΕΚΑΒ βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, την ευθύνη του οποίου έχει το Ίδρυμα.

Επιπλέον το Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα τοποθετήσει υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα σε 5 νοσοκομεία της χώρας.

Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή αφορά ακόμη την επισκευή δύο ελικοπτέρων που ήδη διαθέτει το ΕΚΑΒ από το «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» στα πλαίσια της «Πρωτοβουλίας για την ενίσχυση και αναβάθμιση της Υγείας στην Ελλάδα».

Η δωρεά του ιδρύματος για την Υγεία, προσεγγίζει πλέον τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η Πρωτοβουλία για την Υγεία και η νέα σειρά σημαντικών δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στον τομέα της Υγείας, προσεγγίζουν πλέον τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που αφορούν την ελληνική επικράτεια και προσβλέπουν στην ενίσχυση του τομέα της δημόσιας υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, το οποίο υπέδειξε τις μεγαλύτερες ανάγκες στο χώρο.

Ειδικότερα, η Πρωτοβουλία για την Υγεία περιλαμβάνει τη δημιουργία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής καθώς και Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, τα οποία θα φέρουν το όνομα του ΙΣΝ, τη στήριξη του νοσηλευτικού τομέα, την ενίσχυση της δυναμικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Πηγή και Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.