Στροφή στην κρουαζιέρα για τους Ασιάτες

Στροφή στην κρουαζιέρα για τους Ασιάτες

137
Στροφή στην κρουαζιέρα για τους Ασιάτες

Οι λιμένες-πόλεις της Ασίας αναδεικνύονται σε κορυφαίου προορισμούς κρουαζιέρας για την συντριπτική πλειονότητα των Ασιατών, που επιλέγουν για τις διακοπές τους ένα ταξίδι με κρουαζιερόπλοιο, σύμφωνα με το Asia Cruise Industry Ocean Source Market Report 2018 της CLIA.

Η Ασία (κυρίως η Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και η Ταϊβάν) αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο σε προτίμηση προορισμό κρουαζιέρας μετά την Β. Αμερική και την Ευρώπη.

Όπως προκύπτει από την έκθεση της CLIA η μεγαλύτερη μερίδα των Ασιατών επιβατών που πραγματοποιούν κρουαζιέρες στην Ασία είναι κινεζικής καταγωγής (55,8%), ωστόσο σημαντική άνοδος καταγράφεται σε επιβάτες από την Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν, την Ινδία, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ, την Ν. Κορέα και την Ταϊλάνδη.

Οι παραπάνω επιβάτες συνέβαλαν σε αύξηση κατά 4,6% στην επιβατική κίνηση κρουαζιέρας στην Ασία, με τον συνολικό αριθμό των επιβατών κρουαζιέρας που επέλεξαν το 2018 να ταξιδέψουν στην Ασία να ανέρχεται για πρώτη φορά στους συνολικά 4,24 εκατ.

CLIA_2018_Asia_Cruise_industry

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.