Οι start-ups προσελκύουν το ενδιαφέρον της liner ναυτιλίας

Οι start-ups προσελκύουν το ενδιαφέρον της liner ναυτιλίας

145
Οι start-ups προσελκύουν το ενδιαφέρον της liner ναυτιλίας

H Μaersk Growth, θυγατρικής της κορυφαίας εταιρείας δια θαλάσσης μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, Maersk, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για επενδύσεις περίπου $6 εκατ. στην γερμανική startup, Modifi.

Σημειώνεται ότι η Modifi, η οποία ιδρύθηκε το 2008, παρέχει μια πλατφόρμα χρηματοοικονομικών συναλλαγών για μικρούς και μεσαίους αγοραστές και πωλητές, μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη και επισπεύδοντας την πρόσβαση σε ρευστότητα για τους πελάτες της.

Όπως σημείωσε ο Nelson Holzner, CEO της Μodifi, η σύμπραξη με τη Μaersk Growth, θα προσφέρει πληθώρα ευκαιριών για συνεργασία στο επίπεδο των επενδύσεων στις αγορές.

Από την πλευρά του ο Vipul Sardana, Global Head of Trade Finance της Maersk, ανέφερε ότι η συνεργασία με την γερμανική startup θα αυξήσει τις επιλογές για τους πελάτες της Maersk Trade Finance.

Tέλος, ο Jeppe Hoier, Investment Partner της Maersk Growth, στάθηκε στην ψηφιοποίηση και στην συμβολή της στην μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο πραγματοποιείται σήμερα το risk assessment.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.