Ένα πολλά υποσχόμενο υβριδικό σύστημα μπαταριών

Ένα πολλά υποσχόμενο υβριδικό σύστημα μπαταριών

116
Ένα πολλά υποσχόμενο υβριδικό σύστημα μπαταριών

Η καναδική Corvus Energy, η οποία κατασκευάζει υβριδικά συστήματα μπαταριών για την αποθήκευση ενέργειας σε πλοία, ανακοίνωσε την δημιουργία ενός νέας γενιάς συστήματος αποθήκευσης ενέργειας κατάλληλο για κρουαζιερόπλοια, RO- PAX και RO-RO, με ονομασία «Corvus Blue Whale».

Ο CEO της Corvus Energy, κ. Geir Bjørkeli, επεσήμανε ότι στόχος της εταιρείας είναι η χρήση του «Corvus Blue Whale» να συμβάλει στη μείωση του ανθρακικού αποτύπωματος της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Με τη χρήση κυψελών υψηλής ενεργειακής πυκνότητας και με ειδικό σχεδιασμό για εξοικονόμηση χώρου, ο όγκος ανά kWh μειώνεται κατά 50% και το βάρος ανά kWh μειώνεται κατά 30%. Ο δομοστοιχειωτός σχεδιασμός του επιτρέπει ευκολότερη έναρξη λειτουργίας του συστήματος μέσω ταχυσυνδέσμων, αλλά και μειωμένο κόστος εγκατάστασης.

Το σύστημα «Corvus Blue Whale», όπως και το πρότερο «Corvus Orca Energy», διαθέτει επίσης σύστημα παθητικής ψύξης με αέρα, ενώ ενσωματώνει και την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Corvus θερμοκυψέλη για την επίτευξη υψηλών προδιαγραφών ασφάλειας.

Μέσω της χρήσης του παραπάνω συστήματος τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία κατηγορίας RO-PAX και RO-RO θα μπορούν να κινούνται μέσω ηλεκτρικής πρόωσης το μεγαλύτερο διάστημα του πλου τους, θα έχουν την δυνατότητα να εισέρχονται στα φιορδ, αλλά και να εκπέμπουν μηδενικές εκπομπές αέριων ρύπων κατά την παραμονή τους σε λιμάνια.

Φωτό: Corvus Energy

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.