Το μέλλον της ναυτιλίας είναι ψηφιακό

Το μέλλον της ναυτιλίας είναι ψηφιακό

516
Το μέλλον της ναυτιλίας είναι ψηφιακό

Η Ναυτιλιακή Αρχή της Δανίας προχωρά στην προώθηση ενός πιλοτικού προγράμματος για την έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών για τους ναυτικούς.

Το εν λόγω πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στο πλαίσιο του δρομολογίου του containership «Mumbai Maersk» από το λιμάνι Aarhus της Δανίας προς λιμένες σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία. Κατά την διάρκεια του συγκεκριμένου ταξιδιού τα πιστοποιητικά των ναυτικών αναμένεται ότι θα εκδίδονται εξ ολοκλήρου σε ψηφιακή μορφή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ναυτιλιακής Αρχής της Δανίας η ψηφιακή μορφή πιστοποιητικών έναντι της έντυπης μορφής προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία, ταχύτητα αλλά και ασφάλεια στους ναυτικούς, στις ναυτιλιακές εταιρείες και στις κατά τόπους αρχές.

Κατά την διάρκεια του ταξιδίου το «Mumbai Maersk», χωρητικότητας 190.326 τόνων και έτους ναυπήγησης το 2018, θα προσεγγίσει λιμένες σε Γερμανία, Μαρόκο, Σιγκαπούρη, Κίνα και Ν. Κορέα, και θα επιχειρηθεί συλλογή στοιχείων σχετικώς με την χρήση των ψηφιακών πιστοποιητικών για τους ναυτικούς σε συνεργασία με τους κατά τόπους επιθεωρητές Port State Control.

Στόχος του συγκεκριμένου πιλοτικού προγράμματος, σύμφωνα με την Ναυτιλιακή Αρχή της Δανίας, είναι να διερευνηθούν τα πλεονεκτήματα της χρήσης ψηφιακών πιστοποιητικών για τους ναυτικούς με την προσδοκία να αποτελέσουν αντικείμενο γενικής αποδοχής στο μέλλον.

Φωτό: Unsplash/shaah shahidh

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.