Δ. Παναγιώτου-Θεοδοσίου: Βραβείο Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας

  130
  Δ. Παναγιώτου-Θεοδοσίου: Βραβείο Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας
  H κ. Αθηνά Κανελλάτου, Branch Manager Macgregor Greece & Regional Director Mediterranean, χορηγού του βραβείου, δίνει το αγαλματίδιο της Ευκράντη στην κ. Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου, Πρόεδρο της WISTA International και joint-CEO της Tototheo Maritime.

  Τα βραβεία «Ευκράντη» που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη, απονεμήθηκαν για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά.

  Το Βραβείο Ευκράντη 2018 Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας απονεμήθηκε στην κ. Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου, Πρόεδρο της WISTA International και joint-CEO της Tototheo Maritime. Σύμφωνα με τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής η κ. Παναγιώτου-Θεοδοσίου ακολουθεί μία οργανωμένη, σταθερή και ουσιαστική επικοινωνιακή πολιτική μέσω της συνεργασίας της με εκπροσώπους των ΜΜΕ, αλλά και της προβολής του δυναμισμού της κυπριακής και εν γένει ελληνικής ναυτιλίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

  Η κ. Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου, με καταγωγή από τη Λεμεσό της Κύπρου, κατέχει πτυχίο Οικονομικών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Executive MBA in Shipping and Logistics από το Copenhagen Business School και Postgraduate Diploma in Financial Strategy από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης – Said Business School. Στην παρούσα φάση παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Major Programme Management στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης – Said Business School.

  Το 2005 ξεκίνησε να εργάζεται στον Όμιλο Tototheo Maritime, ενώ, έχοντας υπηρετήσει σε διάφορες διοικητικές θέσεις, τον Ιανουάριο του 2016 ανέλαβε τη θέση του joint CEO του ομίλου, ο οποίος αποτελεί έναν κορυφαίο προμηθευτή εξοπλισμού και υπηρεσιών για ναυτιλιακές δορυφορικές επικοινωνίες, καθώς και συστημάτων πλοήγησης, αυτοματοποιημένων εφαρμογών και λύσεων λειτουργικής αποδοτικότητας στη ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο.

  Έχει διατελέσει πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της WISTA Κύπρου, ενώ τον Οκτώβριο του 2017 ανέλαβε τα καθήκοντα της επικεφαλής της WISTA International, ενός διεθνούς οργανισμού ο οποίος εκπροσωπεί τις γυναίκες που εργάζονται σε διοικητικές θέσεις στη ναυτιλία και συγκροτείται από 46 εθνικούς συνδέσμους σε όλες τις ηπείρους, με περισσότερα από 3.000 ανεξάρτητα μέλη. Η κ. Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της WISTA να λάβει συμβουλευτική θέση στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO).

  Είναι μέλος σε διάφορα διοικητικά συμβούλια, όπως του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, στην Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ), του Cyprus Maritime Academy, καθώς και της στρατηγικής επιτροπής του Crans Montana ‒ Club of Ports, ενώ έχει ανακηρυχθεί επίτιμο μέλος του Cyprus Institute of Marketing τον Απρίλιο του 2017.

  H κ. Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου συμπεριελήφθη για δύο συνεχόμενες χρονιές (2017 και 2018) στις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία από τη διεθνή ναυτιλιακή έκδοση Lloyd’s List, ενώ έχει συμπεριληφθεί και στη λίστα με τις δέκα γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη ναυτιλία διεθνώς (επίσης για τα έτη 2017 και 2018).

  Επιπλέον, το 2017 βραβεύτηκε από το Global Women Economic Forum στο Νέο Δελχί ως «Woman of the Decade in Innovation and Leadership», ενώ το ίδιο έτος και κατά τη διάρκεια του Nor-Shipping αναγνωρίστηκε ως μία από τις «10 Women to Watch» από τη Youngship International.

  Τα μέλη της κριτικής επιτροπής σημείωσαν ότι η κ. Παναγιώτου-Θεοδοσίου έχει υπηρετήσει όλα αυτά τα χρόνια μια σαφή πολιτική εξωστρέφειας και επικοινωνίας μέσω μιας στενής και εποικοδομητικής συνεργασίας της με εκπροσώπους των ΜΜΕ και διατηρώντας μια δυναμική και ουσιαστική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με την αξιολογική κρίση των μελών της επιτροπής, η κ. Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου, τόσο από τη θέση της προέδρου της WISTA International όσο και της joint CEO της Tototheo Maritime, λειτούργησε με γνώμονα όχι μόνο την προώθηση επίκαιρων ζητημάτων που αφορούν τη διεθνή ναυτιλία, αλλά συνέβαλε και στη συγκροτημένη ανάδειξη και προβολή των θεμάτων αλλά και του δυναμισμού της κυπριακής και εν γένει της ελληνικής ναυτιλίας στα πιο σημαντικά ναυτιλιακά fora σε ολόκληρο τον κόσμο.

  Χορηγός Βραβείου:

  201905271425075836-e1558967124209

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.