Με το βλέμμα στις συνδυασμένες μεταφορές

Με το βλέμμα στις συνδυασμένες μεταφορές

77
Με το βλέμμα στις συνδυασμένες μεταφορές

H Québec Port Authority (QPA), η Hutchison Ports και το Canadian National Railway ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κατασκευή και διαχείριση ενός νέου τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Quebec City στον Καναδά, γνωστού και ως project Laurentia.

Ο προϋπολογισμός της εν λόγω επένδυσης θα ανέλθει στα $775 εκατ. και θα χρηματοδοτηθεί και από τα τρία συμβαλλόμενα μέρη. Με την συμφωνία αυτή, η Hutchison Ports, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία καθώς διαχειρίζεται 85 εκατ. TEUs τον χρόνο, διευρύνει το δίκτυο δραστηριοτήτων της σε 52 λιμένες σε 27 χώρες.

Ο νέος τερματικός θα αποτελέσει το κυριότερο inland terminal βαθέων υδάτων, το οποίο θα φιλοξενεί πολύ μεγάλα πλοία νέας γενιάς, ενώ η συμμετοχή του Εθνικού Σιδηροδρόμου του Καναδά θα διευκολύνει την απευθείας μεταφορά εμπορευμάτων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το νέο project εκτιμάται ότι θα φέρει οικονομικά οφέλη $84 εκατ. ετησίως και θα δημιουργήσει περίπου 800 νέες θέσεις εργασίας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.