Ινδονησία: Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο παίρνει σάρκα και οστά

Ινδονησία: Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο παίρνει σάρκα και οστά

157
Ινδονησία: Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο παίρνει σάρκα και οστά

Η ινδονησιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο για την ανακατασκευή των υποδομών της χώρας την περίοδο 2020-2024.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου πλάνου, ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Joko Widodo, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις της τάξης των $412 δις με στόχο την κατασκευή νέων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, 25 νέων αεροδρομίων με αναβάθμιση των υφιστάμενων αεροδρομίως, καθώς και την δημιουργία διασύνδεσης με τα νησιά της χώρας πολλά εκ των οποίων είναι απομονωμένα.

Το 40% από τις συνολικές επενδύσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν από την ινδονησιακή κυβέρνηση, το 25% από κρατικές εταιρείες, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό από τον ιδιωτικό τομέα της χώρας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το 60% των επενδύσεων προορίζεται για τον τομέα των μεταφορών της Ινδονησίας, το 17% για τον τομέα της ενέργειας, το 10% για την άρδευση, το 8% για τον τομέα των επικοινωνιών και το 5% για τον τομέα υγείας και παροχής νερού.

Εφόσον υλοποιηθεί το εν λόγω επενδυτικό πλάνο εκτιμάται ότι θα αποτελέσει το μεγαλύτερο στην ιστορία της Ινδονησίας, ισοδυναμώντας με το 5,7% του ΑΕΠ της χώρας από το 2020 έως το 2024.

Στόχος της κυβέρνησης της Ινδονησίας για την περίοδο 2020-2024 είναι να καταγραφεί αύξηση έως και 6% στην οικονομία της χώρας, μέσα από την πραγματοποίηση των παραπάνω έργων.

Φωτό: Tom Fisk/Pexels

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.