ArcelorMittal: Προς μείωση της παραγωγής χάλυβα

ArcelorMittal: Προς μείωση της παραγωγής χάλυβα

37
ArcelorMittal: Προς μείωση της παραγωγής χάλυβα

Η ArcelorMittal ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα λάβει επιπλέον μέτρα προκειμένου να προσαρμόσει τα επίπεδα παραγωγή της στην Ευρώπη στην τρέχουσα ζήτηση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση μίας εκ των κορυφαίων μεταλλευτικών εταιρειών στον κόσμο για περικοπές στην παραγωγή χάλυβα αποτελεί απόρροια της μειωμένης ζήτησης αλλά και των αυξημένων εισαγωγών. Να σημειωθεί ότι η ArcelorMittal θα περιορίσει την παραγωγή στις μονάδες που διατηρεί στην Δουνκέρκη της Γαλλίας και στο Αϊζενχύτενσταντ της Γερμανίας, ενώ κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους οι εν λόγω περικοπές θα «αγγίξουν» και τη Βρέμη.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Geert van Poelvoorde, CEO της ArcelorMittal Europe, σημείωσε ότι αποτελεί «σκληρή» αλλά συνάμα συνετή απόφαση με δεδομένη την αδυναμία της αγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στο μήνα η ArcelorMittal είχε εκφράσει την πρόθεσή της να προβεί σε ανάλογες περικοπές σε Πολωνία και Ισπανία. Μένει να φανεί ένα και κατά πόσο η παραπάνω εξέλιξη θα επηρεάσει την αγορά ξηρού φορτίου με δεδομένη την μείωση των φορτίων χάλυβα στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.