Κίνα: Αύξηση 16% στις εισαγωγές σόγιας από τις ΗΠΑ

Κίνα: Αύξηση 16% στις εισαγωγές σόγιας από τις ΗΠΑ

39
Κίνα: Αύξηση 16% στις εισαγωγές σόγιας από τις ΗΠΑ

Οι κινεζικές εισαγωγές σόγιας από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Απρίλιο καθώς την περίοδο εκείνη οι σχέσεις μεταξύ των δύο κορυφαίων οικονομιών του κόσμου είχαν μερικώς εξομαλυνθεί.

Σύμφωνα με στοιχεία της κινεζικής Γενικής Αρχής Τελωνείων, ο ασιατικός γίγαντας εισήγαγε 1,75 εκατ. τόνους αμερικανικής σόγιας τον Απρίλιο, σημειώνοντας αύξηση 15,9% σε σχέση με τις εισαγωγές 1,51 εκατ. τόνων τον περασμένο Μάρτιο. Από την άλλη, οι κινεζικές εισαγωγές σόγιας από τη Βραζιλία υπερδιπλασιάστηκαν τον ίδιο μήνα στους 5,79 εκατ. τόνους ( 2,79 εκατ. τόνοι τον Μάρτιο).

Συνολικά η Κίνα τον Απρίλιο εισήγαγε 7,64 εκατ. τόνους σόγιας καθώς όπως αναφέρει το Reutersένας μεγάλος αριθμός αγοραστών είχε προγραμματίσει τα φορτία τους να καταφθάσουν τον Απρίλιο προκειμένου να επωφεληθούν από τις περικοπές στον ΦΠΑ για αγροτικά προϊόντα, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ από 1 Απριλίου.

Τέλος να σημειωθεί ότι μετά την «αναθέρμανση» των σινο-αμερικανικών εντάσεων νωρίτερα μέσα στο μήνα, προγραμματισμένες αγορές περίπου 6 εκατ. τόνων από κινεζικής πλευράς βρίσκονται σε κίνδυνο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.