Εν μέσω απεργιακού πυρετού η Hyundai Heavy Industries

Εν μέσω απεργιακού πυρετού η Hyundai Heavy Industries

228
Εν μέσω απεργιακού πυρετού η Hyundai Heavy Industries

Η επικείμενη συγχώνευση της Hyundai Heavy Industries (HHI) με την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργατών της HHI, με τους τελευταίους να υποστηρίζουν ότι θα οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις.

Τον περασμένο Μάρτιο η HHI ήρθε σε συμφωνία με την κρατική Korea Development Bank προκειμένου να εξαγοράσει έναντι $1,6 δις το πακέτο μετοχών που διαθέτει η δεύτερη στην DSME, της τάξης του 55,7%.

Έκτοτε τα σωματεία εργαζομένων σε HHI και DSME έχουν προχωρήσει κατά καιρούς σε απεργιακές κινητοποιήσεις προκειμένου να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της συγχώνευσης, η οποία θα οδηγήσει στην δημιουργία του μεγαλύτερου ναυπηγικού ομίλου του κόσμου, με μερίδιο της τάξης του 20% στην παγκόσμια ναυπηγική αγορά.

Νέο κύμα απεργιών έχουν εξαγγειλεί τις προσεχείς ημέρες οι εργαζόμενοι της HHI, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην επικείμενη συγχώνευση, ενώ εκπρόσωποι των δύο ναυπηγείων τονίζουν ότι οι συνθήκες στην παγκόσμια ναυπηγική βιομηχανία έχουν βελτιωθεί καθιστώντας την παρούσα περίοδο ιδανική για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.