Πώς θα εξελιχθεί το παγκόσμιο εμπόριο έως το 2050;

Πώς θα εξελιχθεί το παγκόσμιο εμπόριο έως το 2050;

877
Πώς θα εξελιχθεί το παγκόσμιο εμπόριο έως το 2050;

Η παγκόσμια ζήτηση για μεταφορές αναμένεται να αυξηθεί ραγδαίως τις επόμενες δεκαετίες, με τις εμπορευματικές μεταφορές να τριπλασιάζονται έως το 2050, σύμφωνα με έρευνα του InternationalTransportForum.

Όπως αναφέρεται στο ITF Transport Outlook 2019, κατά την διάρκεια των επόμενων ετών ορισμένες εξελίξεις αναμένεται ότι θα διαμορφώσουν και θα επηρεάσουν τον τομέα των μεταφορών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ανάπτυξη του e-commerceθα συμβάλει έως το 2050 κατά 11% στην αύξηση των μεταφορών παγκοσμίως, ενώ νέες εμπορικές διαδρομές αναμένεται να δημιουργηθούν, αλλάζοντας τα δεδομένα στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ωθώντας στην ανάπτυξη νέων υποδομών.

Επιπλέον αναμένεται ευρεία χρήση αυτοματισμού στα διάφορα μέσα μεταφορών ενώ θα υπάρξουν και περισσότερες σιδηροδρομικές μεταφορές ταχείας κυκλοφορίας.

Όπως προκύπτει από την έρευνα η ναυτιλία θα συνεχίζει να αποτελεί έναν παράγοντα ζωτικής σημασίας για την πραγματοποίηση των παγκόσμιων θαλάσσιων μεταφορών, καθώς θα μεταφέρει πάνω από τα 3/4 των αγαθών έως το 2050.

Το 2018 εκτιμάται ότι μέσω θαλάσσης μεταφέρθηκαν 10,7 δις τόνοι εμπορεύματα, ενώ η αύξηση της ζήτησης για τις θαλάσσιες μεταφορές εκτιμάται έως το 2050 ότι θα κυμαίνεται σε 3,6% ετησίως.

Επιπλέον έως το 2050 εκτιμάται ότι το 1/3 των παγκόσμιων θαλάσσιων μεταφορών θα διεξάγεται μέσω του Βόρειου Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού, ενώ μέσω του Βόρειου Ατλαντικού αναμένεται να μεταφέρεται το 15% των θαλάσσιων μεταφορών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.